Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

Vestia biedt Tweebossers schimmelwoningen aan

In de Tweebosbuurt in de Rotterdamse Afrikaanderwijk dreigt voor 600 goede en betaalbare woningen sloop door verhuurder Vestia. De bewoners van de Tweebosbuurt en het Huurdersverbond van de SP organiseerden afgelopen zaterdag een Open Huizen Dag voor (jonge) Rotterdammers. De bewoners van de Tweebosbuurt willen de woningen in eigen beheer nemen en als coöperatie verhuren. Zij komen daarom graag in contact met woningzoekenden. Vestia blijkt een aantal Tweebossers als vervanging voor hun goede woning een schimmelwoning aan te bieden als passend alternatief.

"Van Vestia kreeg ik een woning aangeboden aan de Schoordijk 173 in Hordijkerveld in IJsselmonde," vertelt Ahmed Abdillahi van de Hilledijk. "Ik daar naar toe, trof ik daar een partij schimmel in de slaapkamer en douche aan, niet normaal! Ik heb er maar een paar foto's van gemaakt.”

Rishna Chotkanoe uit de De la Reystraat valt Ahmed bij: "Ik werd naar Lavendelstraat 29 in Bloemhof gestuurd. Naast schimmel in de woning, ook nog op de 4e etage zonder lift. Dan moet ik mijn zoontje Jehces van 2 jaar en een kinderwagen 4 etages op en neer sjouwen. Dat krot mag Vestia houden, laten ze de directeur van Vestia er maar in zetten. Ik blijf lekker in mijn eigen woning in de Tweebosbuurt zitten."

"Het is te gek voor woorden dat je een goede woning in de Tweebosbuurt moet verlaten voor een schimmelwoning die vaak nog duurder is!” zegt Tweebosser Edwin Dobber en één van de actievoerders tegen de sloop van de Tweebosbuurt.

“Schimmelwoningen bij Vestia is bij ons een bekend probleem", aldus Bert Peterse van het Huurdersverbond van de SP. “Vestia doet geen enkele moeite om de bestaande woningvoorraad op een redelijk onderhoudsniveau te houden. Samen met bewoners in Pendrecht en Hoogvliet zijn we als Huurdersverbond van de SP bezig om schimmelwoningen te bestrijden en regulier onderhoud af te dwingen bij Vestia.”

Zoals uit de actie van Huurdersverbond van de SP blijkt.

Meer Weten