Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

Huuropzegging en sociaal plan voor huurders Patrimoniums Hof

Huurders van de Patrimoniums Hof hebben deze maand een huuropzegging ontvangen van Vestia. Bewoners staan nu voor de keuze deze huuropzegging aan de rechter voor te leggen.

Eerder ontving de bewonerscommissie van Vestia het bericht dat wanneer er geen akkoord zou worden bereikt, Vestia eigenhandig het sociaal plan en de huuropzegging zou versturen. Het sociaal plan dat werd gepresenteerd was zeer ongunstig voor bewoners. Bewoners die willen terugkeren in de Vrije Sector zouden dan voor de marktwaarde (rond de € 1.100,--) mogen terugkeren. Hierop heeft de bewonerscommissie gekozen om toch een poging tot onderhandelingen met Vestia te ondernemen. Uiteindelijk heeft dit tot het volgende geleid:

  • Bewoners die de huuropzegging willen aanvechten bij de rechtbank houden hun terugkeergarantie en alle voorwaarden van het sociaal plan. Dus in het geval de rechtbank Vestia in het gelijkstelt en de overeenkomsten opgezegd mogen worden mag u altijd gebruik maken van de terugkeergarantie. Vestia was eerst van mening dat terugkeer alleen mogelijk was wanneer het contract vrijwillig door de bewoners opgezegd werd.
  • Bewoners die terugkeren blijven de huidige huurprijs behouden in de wisselwoning.
  • Voor bewoners in de sociale sector (inkomen beneden € 39.055 (prijspeil 2020)), kunnen terugkeren in de sociale sector. Het aantal woningen hiervoor is beperkt (waarschijnlijk +/- 20, maar hierover kan Vestia helaas nog geen duidelijkheid over geven).

Bewoners die naar de vrije sector willen terugkeren krijgen hier nog een apart verzonden maatwerkbrief over van Vestia. In deze brief zal nader ingegaan worden over deze huurgewenning regeling.

Meer informatie:

www.patrimoniumshof.nl

Meer Weten