Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

Patrimoniums Hof vergeefs naar rechter

Ze wisten dat hun missie onzeker was, maar hoopten dat de rechter toch naar hun verhaal zou luisteren. Dat gebeurde niet. De bewonerscommissie van de Rotterdamse Patrimonium's Hof daagde woningcorporatie Vestia voor de rechter vanwege een grote renovatie, maar kreeg nul op het rekest.

Het mooie en stille hofje in Bloemhof op Zuid staat voor een ingrijpende renovatie die twee jaar gaat duren. Fontein en woningen vormen samen een Rijksmonument, maar de tand des tijds heeft op veel plekken toegeslagen. Veel woningen verzakken en hebben vochtproblemen.

Naast een opknapbeurt wordt ook een aantal woningen samengevoegd. Dat leidt tot minder, maar grotere woningen. In totaal worden er 103 woningen in de sociale huursector omgebouwd tot 87 binnen de vrije sector. Daarvoor zal een aanzienlijk hogere huur worden gevraagd. Dat is tegen het zere been van veel bewoners.

Volgens de kantonrechter hebben de bewoners pas de mogelijkheid om juridisch in het geweer te komen als woningcorporatie daadwerkelijk opzeggingsbrieven stuurt. De bewonerscommissie is juist bang dat het dan al te laat is en bewoners massaal de buurt hebben verlaten.

Meer lezen op rijnmond.

Meer Weten