Nieuwsbericht

Nieuwsoverzicht

Vestia verhaalt schade op bewoners van de Tweebosbuurt

Vestia gaat de schade van weggehaalde stalen platen voor lege woningen verhalen op bewoners van de met sloop bedreigde Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid. Ook wordt aangifte gedaan van vernieling en diefstal.

Op 8 december hielden enkele bewoners van de Tweebosbuurt een symbolische actie. Ze verwijderden stalen platen waarmee leegstaande woningen waren dichtgezet. Afgelopen weekeinde zijn volgens Vestia weer platen weggehaald voor een ludieke openhuizenroute van bewoners.

Dat is de corporatie in het verkeerde keelgat geschoten. Weggehaalde platen zijn niet teruggegeven, waardoor er nieuwe moesten worden aangeschaft. Ook is volgens Vestia na de actie van 8 december een kraker in een van de lege woningen getrokken. Hoe groot de schade is? Dat valt volgens een woordvoerster van de corporatie niet precies te zeggen. ,,De schade van de platen loopt in de honderden euro’s, maar de procedurekosten om de kraker er weer uit te krijgen kunnen veel hoger uitpakken.”

Wim Leewis van de bewonerscommissie denkt dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. ,,Dit is pure intimidatie van de corporatie om de laatste bewoners uit hun huizen te krijgen”, zegt hij. Van diefstal of vernieling is volgens hem geen sprake, de stalen platen zijn allemaal netjes bewaard. ,,Die brengen we nog terug.”

De bewoners vinden de platen geen gezicht, Vestia zegt ze te plaatsen uit oogpunt van veiligheid. ,,We willen voorkomen dat krakers afgesloten woningen weer in gebruik nemen”, aldus de zegsvrouw. Volgens Leewis is het juist de corporatie die voor onveilige situaties zorgt. ,,Een bewoner op de Hilledijk stond tot zijn enkels in het water, omdat de leidingen in de lege woningen erboven niet goed waren dichtgemaakt.”

Bron AD-Rotterdam.

Meer Weten